NEWS & UPDATES

INVESTMENTS FOR TOMORROW

Het laatste nieuws van Wilvo is te volgen via Facebook, Twitter en onze nieuwspagina.


 • 30/11/2017

  Wilvo investeert in volledig geautomatiseerde Amada Acies stans-laser combinatie

  Het imposante machinepark van Wilvo zal verder uitgebreid worden met een unieke stans-laser combinatie. Deze investering is voorzien van een volledig automatische belading en uitsortering en bevat een geintegreerd gereedschap magazijn met 300 posities. Door de zeer innovatieve machinetechnologie is het mogelijk om 100% krasvrij te produceren. Vanaf begin 2018 zal deze combinatie, waar...

  Het imposante machinepark van Wilvo zal verder uitgebreid worden met een unieke stans-laser combinatie. Deze investering is voorzien van een volledig automatische belading en uitsortering en bevat een geintegreerd gereedschap magazijn met 300 posities. Door de zeer innovatieve machinetechnologie is het mogelijk om 100% krasvrij te produceren.

  Vanaf begin 2018 zal deze combinatie, waarvan er slechts enkele in Europa staan, operationeel zijn in Bergeijk. Samen met de uitbreiding van beide productielocaties geeft dit ruimte om het huidige aantal van 185 werknemers verder te laten groeien.

  Foto : Louis Vosters (CEO - Wilvo) wordt gefeliciteerd door Ronald Schildt (Sales Director - Amada) met de aankoop. Bijgestaan door Rob Lemmens (Productie Directeur) en Zef Wetsels (General Manager Sales Nederland - Amada).

  > READ FULL STORY
 • 03/12/2014

  Wilvo stapt over op servo-elektrisch ponsen

  Het zal wel geen impulsaankoop zijn geweest, maar in de vakpers werd het als een van de saillante nieuwtjes rond de laatste Techni-Show gemeld: één uur vóór sluiting kocht Louis Vosters, algemeen directeur van Wilvo Metaalbewerking te Bergeijk, de grote Shear Genius die Prima Power als aandachttrekker op zijn stand had staan. Een mooi sluitstuk van een ook overigens ...

  Het zal wel geen impulsaankoop zijn geweest, maar in de vakpers werd het als een van de saillante nieuwtjes rond de laatste Techni-Show gemeld: één uur vóór sluiting kocht Louis Vosters, algemeen directeur van Wilvo Metaalbewerking te Bergeijk, de grote Shear Genius die Prima Power als aandachttrekker op zijn stand had staan. Een mooi sluitstuk van een ook overigens geslaagde beursdeelname, vond Prima Power. De servo-elektrisch aangedreven  ponsmachine met geïntegreerde hoekschaar vervangt bij Wilvo de hydraulische voorloper van de Shear Genius en wordt dag en nacht ingezet voor productie van plaatwerk t/m 4 mm.

  De Nederlandse plaatverwerkende bedrijven staan internationaal goed aangeschreven vanwege hun moderne machinepark en hoge automatiseringsgraad, en Wilvo Metaalbewerking behoort daarbij tot de koplopers. De toeleverancier, opgericht in 1970, is gespecialiseerd in hoogwaardig plaat- en middelgroot constructiewerk (zoals machineframes) en rekent OEM'ers als Océ, ASML en Vanderlande tot zijn vaste, directe afnemers. Ook uitbesteders uit Duitsland weten de weg naar Bergeijk goed te vinden.

  Snel schakelen
  "Hightech en kostentechnisch interessant", vat bedrijfsleider Dennis Geerings de sterkte van het bedrijf samen, dat zich heeft gespecialiseerd in dun plaatwerk en zich binnen die categorie flexibel opstelt: eenvoudige tot complexe plaatwerkcomponenten, van alle gangbare metaalsoorten, worden in seriegrootten van 1 tot 1000 of meer geproduceerd. "We kunnen snel schakelen, grote projecten in korte tijd realiseren", laat productieleider Adriaan Koolen weten. Naast vakmanschap en eersteklas machines voor de basisbewerkingen knippen, zetten, ponsen en lasersnijden is een goede organisatie van het logistieke proces van essentieel belang. Een voorbeeld: omdat alle machines worden aangestuurd met dezelfde software (Wicam), kunnen orders optimaal op de machines worden gepland; wijzigingen op het allerlaatste moment zijn, als dat beter uitkomt, geen probleem. 
  Wilvo beschikt ook over een goed geoutilleerde afdeling voor diverse lasprocessen met onder andere vier robots en een cleanroom. Geerings meldt dat laatste terloops, als een vanzelfsprekendheid, en waarschijnlijk is het dat ook voor een precisieplaatbewerker in de Brainport regio Eindhoven, het Nederlandse Silicon Valley. 

  Energieverbruik
  De Shear Genius 6 die eind augustus in gebruik werd genomen, is volledig servo-elektrisch aangedreven, terwijl de voorganger die in 2008 op de Euroblech te Hannover werd aangeschaft een hydraulische aandrijving heeft. Daarnaast speelde bij de recente investering de wens tot capaciteitsuitbreiding mee. 
  "Juist omdat de nieuwe machine op de aandrijving na vergelijkbaar is met de vorige, komen de voordelen van de elektrische aandrijving goed naar voren", zegt Geerings. "Lekkage is hierbij geen issue, daar hadden we geen last van. Wel is het energieverbruik van de nieuwe machine vijf à zes keer zo laag als dat van de vorige Shear Genius. Ook zorgt de servo-elektrische aandrijving voor een beter beheersbare slag van het ponsgereedschap, wat de geluidsoverlast en de slijtage van het gereedschap reduceert. Bij een hydraulische machine is de slag ook tot op zekere hoogte bestuurd, maar minder nauwkeurig door variaties in de olie, zoals de toenemende temperatuur naarmate de machine langer in bedrijf is. Verder heeft de techniek in vijf, zes jaar natuurlijk niet stilgestaan en is de machine op tal van details verbeterd, net als de besturing. Dat vindt je terug in zaken als productiviteit en onderhoud."

  Korte cyclustijden
  Manarme c.q. -loze productie is voor Wilvo geen nieuw fenomeen: een groot deel van de productie draait 24/7 en de nieuwe Shear Genius vormt daar geen uitzondering op. Daarom is de ponsmachine-hoekschaarcombi uitgerust met een automatische aanvoer- en afvoerinrichting en diverse sorteermogelijkheden: grote producten worden afgestapeld, kleinere vallen door een sorteerluik. Een bufferstation voorkomt opstoppingen wanneer de producten in een hoger tempo geponst en geknipt worden dan ze kunnen worden afgelegd. Ponsafval wordt afgezogen via een vacuüm in de matrijs onder de ponskop. "We werken in tweeploegendienst," zegt productieleider Koolen, "maar grote series kunnen in de nachtelijke uren worden afgewerkt."
  De tafel van de Shear Genius 6 meet 3000x1500 mm. De hoekschaar knipt plaatdelen van 1500x1000 mm. Door meerdere slagen te maken kunnen echter ook grotere delen met de hoekschaar verwerkt worden. De machine is voorzien van een gereedschaprevolver of -turret met drie opwaarts vormende stations waarmee kanten kunnen worden omgezet. De maximale hoogte is daarbij 12 mm plus de maximale plaatdikte, dus totaal 16 mm. Daarnaast bevat de revolver vaste en een aantal auto-index stations van diverse grootten (B, C en D). Multitools-stations bieden ruimte aan maximaal 24 kleine gereedschappen. Ook kan een zogenaamd Wilson-wheel worden ingezet voor het aanbrengen van verstevigingsrillen. Al met al zijn de bewerkingsmogelijkheden dus veelzijdig. 
  Geerings: "De machine draait, na de aanloopfase, al een aantal maanden productie en we zijn tevreden over de prestaties. De kracht van de machine is, samenvattend, dat ze een goede kwaliteit - strakke producten, geen ponsovergangen - combineert met korte cyclustijden door de geïntegreerde knipfunctie en een lager energieverbruik door de servo-elektrische aandrijving." 

  Bron: www.metaalnieuws.nl

  > READ FULL STORY
 • 29/03/2014

  Forse investering tijdens de TechniShow

  Tijdens de laatste editie van de Technishow zijn er door Wilvo metaalbewerking 3 nieuwe machines aangeschaft. Het bestaande machinepark wordt uitgebreid met een Shear Genius van Prima Power. Een servo electrische ponsmachine met geïntegreerde hoekschaar en automatische belading en product sortering. Bij Amada zijn 2 exemplaren van de HG-1003 ATC in opdracht gegeven. Dit zijn kantbanken voo...

  Tijdens de laatste editie van de Technishow zijn er door Wilvo metaalbewerking 3 nieuwe machines aangeschaft. Het bestaande machinepark wordt uitgebreid met een Shear Genius van Prima Power. Een servo electrische ponsmachine met geïntegreerde hoekschaar en automatische belading en product sortering. Bij Amada zijn 2 exemplaren van de HG-1003 ATC in opdracht gegeven. Dit zijn kantbanken voorzien van een volledig automatische gereedschapwisselaar. Als onderdeel van deze laatste order worden er 3 werkplekken bij engineering uitgerust om de kantbanken off-line te kunnen programmeren. Algemeen directeur Louis Vosters is erg tevreden over deze investering : “De laatste jaren is de nadruk komen te liggen op de gerealiseerde nieuwbouw. In 2006 hebben we onze hoofdvestiging van 13.000m2 betrokken. Deze ruimte bleek al snel te klein te zijn, waarna we in 2012 onze 2de locatie van 6.500m2 gerealiseerd hebben. Tijdens deze periode zijn er daarnaast ook investering in machines gedaan zoals de aanschaf van een Bystronic lasersnijmachine. We willen nu echter weer de volgende stap maken en onze mogelijkheden verder uitbreiden. De investeringen die we nu tijdens de Technishow gedaan hebben, zullen dan ook zeker niet de laatste zijn.” Wilvo is gespecialiseerd in plaatwerk en lichte constructies. Een hoge mate van vakmanschap in combinatie met vergaande automatisering zorgt ervoor dat Wilvo met ruim 135 medewerkers een grote diversiteit aan producten kan maken.

  > READ FULL STORY